Salata Curcubeu

de RODIMUR in Salate, 23 Ian 2019 | 1192 vizualizari

 

Pentru ceafa de porc la grătar pe care am avut-o pentru ziua de astăzi nu am mai făcut garnitură, ci o salată bogată și consistentă. Am numit salata ”Curcubeu”, după modul în care am aranjat ingredientele în platou. Am pregătit și ingredientele pentru un dressing, dar pur și simplu nu am mai simțit nevoia să-l adaug. Cred că salata, care a ieșit atât de bună și de frumoasă, a fost mai apreciată decât carnea.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 frunze de salată verde
  • 3 roșii
  • 2 ouă fierte tari
  • 1/2 țelină medie
  • 12-15 măsline
  • 1/4 varză roșie mică
  • sare
  • Pentru dressing:
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Curcubeu:

Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază.


Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu apă rece și sare, pentru 5-7 minute.


Salata verde se spală, se zvântă și se taie fideluțe.


Se curăță varza, se spală, se taie fin și apoi se frământă cu puțină sare.


Se spală roșiile și se feliază.


Legumele astfel pregătite se aranjează pe platou, sub formă de curcubeu, de la culori mai închise, la culori mai deschise.


Se face dressing-ul și se stropesc legumele cu el.


Se ține salata 15 minute în frigider, după care se servește ca atare, sau alături de o friptură.

 

TIPS-URI

1

Folosiți legume proaspete/fragede și spălați-le bine.

2

Nu fierbeți prea mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Puteți renunța la dressing, deoarece salata are un gust natural foarte bun, condimentat doar cu sarea din țelină și din varza roșie.

4

Dacă nu aveți zeamă de lămâie la îndemână, puteți folosi oțet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

27.01.2019, 11:07

Mulțumesc frumos, Dantes!

-Licurici- 1

03.04.2019, 12:31

Foarte faina!

RODIMUR 1

03.04.2019, 12:58

Mulțumesc frumos, Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sturion pe placa de sare

ieri la 21:15

Gustarea de la ora 10

ieri la 20:26

Mini pizza

ieri la 20:13

Iaurt, cereale și fructe

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Salata bulgareasca