Salata de ardei

de anisoara in Salate, 30 Ian 2010 | 3133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei de culoare rosie
  • 2 ardei de culoare galbena
  • 2 ardei de culoare verde
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • Dressing:
  • otet de masa
  • suc de lamie
  • zahar
  • miere de albine
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei:

Morcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert 15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda.




Ardeii ii spalam si ii taiem in 5-6 felii. Se suprapun feliile si se taie apoi pe diagonale, in betisoare subtiri. Se adauga tot ardeiul intr-un bol si se toarna peste el 2 linguri de otet de masa si o lingura de suc de lamaie .Se amesteca bine si se lasa sa se marineze putin pe 20 minute. Se curata morcovul de coaja, se raceste bine , se taie cuburi sau betisoare si se adauga in vasul cu ardei.


Dressing:



Se topeste in microunde sau la bain-mare o lingura mare de miere de albine de salcam, se adauga 2 linguri de ulei ( de dorit, de masline) , putina sare si se amesteca . Marinada se toarna in vasul cu ardei si se amesteca. Se pot adauga 2 catei de usturoi taiat felii, deaorece fiind pisat , va atenua f.mult gustul ardeilor.



Acesta salata are gust diferit. Prima zi- un gust, a doua zi- alt gust, a treia zi - alt gust. Cu cit se marineaza mai multe zile, cu atit este mai gustoasa . Ceapa verde se taie se se adauga in salata inainte de a fi servita la masa.


Salata se poate prepara in cantitati mai mari si pastra in frigider 4-5 zile.

 

TIPS-URI

1

O lingura de miere de albine se poate inlocui cu 1.5  lingura de zahar.  Daca nu aveti miere de albine da salcim, va sfatuiesc mai bine sa folositi zaharul, deoarece gustul ardeilor marinati de pinde de gustul mierei de albine. 

2

Sa fie pastrata proportia de ulei si otet 2:1.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

anisoara 1

31.01.2010, 19:13

Fetelor ,e foarte gustoasa , si are multe vitamine. La dorinta , morcovul il puteti inlocui cu varza prospata. Va multumesc

ala_oancea 1

01.02.2010, 23:51

Foarte bine arata Imi place tare mult mancarea colorata

anisoara 1

06.02.2010, 20:29

Mincarea colorata din legume se recomanda sa o mincam zilnic, pentru a primi vitaminele si mineralele necesare organizmului.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde