Salata de ardei copti

de Bucataria_lui_Tavi in Salate, 29 Mai 2010 | 21666 vizualizari

 

Una din deliciile gastronomice ale verii, salata de ardei copti, este foarte simplu de facut si gustoasa. Este salata pe care o puteti servi la majoritatea preparatelor, de la mancarea de vinete, dovlecei sau cartofi, pana la mancaruri si preparate din carne.

 

INGREDIENTE

  • Pentru salata de ardei copti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 10-12 ardei grasi;
  • 2 linguri otet;
  • 1 lingura ulei;
  • sare (si inca 1/2 l de ulei, pentru prajire, daca alegeti varianta greceasca de preparare).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copti:

Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit cartofi, in care turnati ulei din belsug. Cand uleiul s-a incins puteti pune ardeii la rumenit.



Eu am ales varianta greceasca de preparare, adica ii prajesc in ulei pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie. Pulpa isi pastreaza savoarea si nu se usuca ca in cazul coacerii pe tabla.

(In varianta traditionala, se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz, la foc mediu, pentru ca ardeii sa nu se arda, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform).



Pe masura ce se rumenesc, se scot si se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga. Lasati-i pana se racesc si presarati un praf de sare.



Mai apoi, curatati ardeii de coaja. Nu va faceti probleme caci, in aceasta varianta de preparare, coaja se va desprinde cu usurinta, fie ca folositi un cutit inoxidabil, fie ca ii cojiti cu mana. Se aseaza ardeii in salatiera si se adauga uleiul si otetul. Se baga la frigider si se servesc reci. Daca doriti, cand ii serviti, puteti presara deasupra si patrunjel tocat fin, pentru aroma si aspect.


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MVMih 1

13.08.2011, 15:22

Buuuunii

Victoria2102 1

17.09.2011, 08:29

Merci
Bunica ma invatat asa: ardeiul se prajeste pe toate partile, se pun intr-un castron. 1 ceapa taiata marunt se caleste la fel in ulei de floarea soarelui, apoi se ia tigaia de pe plita si se adauga usturoi taiat marunt, se amesteca cu 2 linguri de otet si se toarna peste ardeii copti in castron.
Se serveste cu pireu de cartofi si carne prajita.Excelent de bun

andreea_angelo 1

15.11.2012, 20:04

BUNNNNN,deliciosi ardeii,as manca toata ziua ardei copti!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei copti