Salata de ceapa cu bilute de carne

de mihaelar63 in Salate, 2 Aug 2012 | 4853 vizualizari

 

Daca stie cineva cum se numeste reteta sa-mi spuna . Am servit acum 20 de ani simi-a placut enorm , am intrebat cum se prepara . Mai ceva ca la Dumas ,, Dupa 20 de ani '' !!!Strambam din nas daca imi spunea cineva ca-mi da ceapa fiarta , e incredibil dar incredibil de buna .O salata rece pe timp de vara .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa alba
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 150 ml otet
  • sare
  • Carne tocata vita
  • 1 ou
  • sare
  • 2 cepe verzi
  • 2 lingurite cimbrisor salbatic tocat
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri lapte
  • ulei pentru prajit
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri maioneza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ceapa cu bilute de carne:

Ceapa taiata pestisori - julien o fierbeti intr-un litru de apa in care ati pus foaia de dafin ,otetul, sare si piper boabe pana devine sticloasa .Scurgeti intr-o sita de preferinta nemetalica .


Amestecati-o carnea de vita cu ou , sare , pesmet , lapte , ceapa verde si cimbrisor tocat . Cu mana unsa cu ulei formati bilute cat mai mici posibil si le prajiti in ulei incins . scoateti bilutele pe servet de hartie sa se absoarbe surplusul de ulei .


Dupa ce ceapa s-a racit amestecati cu smantana si maioneza .


Adaugati si bilo-chiftelutele tot reci si dati la frigider .


Se serveste rece .

 

TIPS-URI

1

Reteta este specific nemteasca , la chiftelutele de vita nu se foloseste usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ceapa cu bilute de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Alexandra Burz 1

16.12.2013, 14:28

ce interesant..
merita incercata

Bya Ralu 1

03.05.2014, 19:48

mersi de reteta,o voi incerca

roxana_simona 1

03.05.2014, 22:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute