Salata de ciuperci si porumb cu maioneza

de floricik90 in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 11090 vizualizari

Salata de ciuperci si porumb cu maioneza

 

Este o garnitura usoara si delicioasa pt. preparate de carne si peste daaar si pt. cartofi copti , calamari sau snitele de soia.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva de ciuperci (de 300-400 gr)
  • 1 conserva de porumb (de 400 gr)
  • maioneza fara ou ca suntem in post (3-4 linguri )
  • 3 catei de usturoi
  • un praf de sare (in cazul in care maioneza nu este sarata)
  • verdeata (marar, patrunjel)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci si porumb cu maioneza:

Ciupercile se scurg de zeama lor, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs in strecuratoare. Dupa ce s-au scurs bine, bine se taie feliute si se pun intr-un bol (ca sa fiu sigura ca nu dau peste impuritati eu prefer ciupercile intregi dar merg si cele gata feliate).

Apoi se scurge porumbul de zeama lui se clateste cu apa rece si se lasa la scurs in strecuratoare dupa care il adaugam peste ciuperci.

Adaugam  maioneza, praful de sare (daca este cazul), usturoiul zdrobit si verdeata tocata. Omogenizam, lasam sa se odihneasca putin si este gata de servit! 

Tips:

  • cantitatile ingredientelor nu sunt batute in cuie, se pot modifica in functie de preferintele fiecaruia.
  • maioneza cea mai gustoasa este cea cu iaurt dar pt. ca este post …  Exista multe variante de maioneza de post eu insa am cumparat-o gata facuta…
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci si porumb cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei rosu copt