Salata de conopida cu iaurt

de Sidy in Salate, 19 Oct 2012 | 5371 vizualizari

 

Conopida este considerata un bun aliment anticangerigen, detoxifiant al organismului.
Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala. Ea este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca.
Salata de conopida este un deliciu culinar fiind foarte gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2 linguri maioneza de casa(optional)
  • 200 ml iaurt degresat
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu iaurt:

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească.


Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.


Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt si amestecam. Asezonam sosul format.


Usturoiul il cutatam si il pisam apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat la sosul format.


Conopida fiarta o tocam marunt apoi o amestecam cu sosul si dam la rece. Mai tarziu dupa ce s-au patruns toate condimentele, gustam si daca e cazul asezonam.


Punem salata intr-un bol si o ornam.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Servim salata alaturi de painea proaspat scoasa din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

19.10.2012, 16:14

bun

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 16:20

oftez!!!

babi5 1

05.05.2013, 18:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida