Salata de creveti, rucola si mango

de mihaelar63 in Salate, 20 Ian 2016 | 1522 vizualizari

 

Un mango mare in fructiera, doua maini de rucola si niste creveti. Ce poti face mai bun decat o salata? Si ce salata !!!! Dulce, picanta, plina de exotism si vitamine. Dupa o tura de privit salate si combinatii cu ingredientele date am trecut la treaba. M-am inspirat din bucataria dominicana. Crevetii doar fierti mi-au parut anosti asa ca i-am tras la tigaie invaluiti in sos picant .
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g rucola
  • 200 g creveti decorticati
  • 1 mango copt [ dar nu foarte moale ]
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 rosii
  • 2 linguri sos picant coreean Gochujang
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie
  • 2 linguri ulei cu oregano
  • 1 lingura mustar englezesc
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de creveti, rucola si mango:


  1. Crevetii se amesteca cu sos, sare si uleiul de oregano. Se lasa sa stea minimum 15 minute la marinat.

  2. Legumele se curata si se spala.

  3. Rucola se spala si se zvanta intr-o sita sau cu ajutorul aparatului special.

  4. Ceapa rosie se taie pestisori.

  5. Mango se curata si se taie cuburi sau dreptunghiuri.

  6. Rosiile se feliaza si se sareaza usor

  7. Ardeiul iute se toaca marunt.

  8. Sotati usor 1-3 minute la tigaie crevetii pana acestia incep sa-si schimbe culoarea .

  9. Scoateti crevetii si in sosul ramas amestecati 1 lingura zeama de lamaie, mustar si putina sare. Amestecati acest sos obtinut cu rucola verde.

  10. Puneti rucola intr-un vas/ platou intins. Deasupra asezati crevetii, mango, rosiile si ceapa .

  11. Stropiti cu restul de zeama de lamaie, putin ulei aromatizat.

  12. Presarati ardei iute tocat .

  13. Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Aceasta salata se poate prepara si cu piept de pui sau curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de creveti, rucola si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

21.01.2016, 12:34

Ksenya au si fructe de mare

laura_n 1

22.01.2016, 16:50

dementiala! si pentru ingrediente si pentru culoare!

mihaelar63 1

25.01.2016, 16:15

Laura atat de mult imi place cum arata ca din cand in cand ma uit si eu ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu sunca si castraveti murati