Salata de fructe in cupe de pepene

de Merisor in Salate, 30 Iul 2013 | 3895 vizualizari

 

As manca astfel de salata si dimineata si la pranz si seara si tot nu m-as satura.
am ales din piata doi pepeni mai micuti, unul galben si unul rosu si i-am decupat, i-am umplut de seara cu fructe, iar dimineata au fost un deliciu, mai ales cel rosu!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pepene rosu
  • 1/2 pepene galben
  • 6 caise
  • 3 nectarine
  • 3 piersici
  • dulceata de capsuni
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1/2 lamaie
  • esenta de rom
  • samburi de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fructe in cupe de pepene:

Am spalat bine pepenii pe exterior, apoi i-am decupat in jumatati.

Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si varf mai lung, am decupat interioarele, dar astfel incat sa pot felia frumos decupajul dupa indepartarea semintelor.

Pe celelalte fructe, spalate bine, le-am decupat in cate 8 felii, piersicile si nectarinele, iar caisele pentru ca au fost micute le-am decupat in 2.

Am spart si samburii caiselor si i-am curatat.

Am pus feliile de fructe cu cele de pepene intr-un bol si le-am stropit cu zeama de lamaie, pentru a nu se oxida, apoi din zeama lasata de pepeni, esenta de rom  si zeama de dulceata am facut un sirop pe care l-am pus peste fructe si le-am asezat in cupele de pepene. 

Am asezat si capsuni din dulceata din loc in loc si samburi de caise, am turnat restul de sirop ramas peste fructe si am dat la rece.

Este o salata foarte aromata putin dulce, dar si putin acrisoara.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu frisca sau cu iaurt de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe in cupe de pepene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Merisor 1

31.07.2013, 11:17

Deci una rosu, una galben

Panacris 1

31.07.2013, 15:48

Angelina_Elena 1

19.09.2013, 23:28

Nu stiu cum de-am pierdut asemenea bunatate! Arata minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe