Salata de icre de crap

de Ina in Peste, 4 Iun 2013 | 7283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri cu icre sarate de crap
  • doua felii de paine alba
  • un praf de sare de lamaie / zeama de lamaie
  • cca. 500 ml ulei de floarea soarelui
  • apa rece
  • o ceapa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre de crap:

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si presaram un varf de cutit cu sare de lamaie.


Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem si le abaugam peste icre.


Mixam amestecul de icre si paine pana omogenizam bine, dupa care incepem sa adaugam ulei, putin cate putin, mixand in continuare.


In timp vom observa ca amestecul se va intari din ce in ce mai mult , ingreunand mixarea, moment in care putem incepe adaugarea de apa rece, in strop. Apa are rol atat in usurarea mixarii - spumarea amestecului, cat si in albirea icrelor. In functie de preferinte/ gust, continuam mixarea prin alternarea uleiului si a apei . Nu exageram nici cu uleiul - caz in care vom obtine niste icre gretoase, nici cu apa - caz in care vom inmuia prea tare amestecul, care trebuie sa ramana ferm, sa nu curga.


Gustam , iar daca este nevoie, mai adaugam putina sare/ zeama de lamaie.


Tocam marunt o ceapa si o amestecam in icre.


Servim pe felii de paine, eventual cu o ceapa verde alaturi.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca icrele sa se bata bine nu se folosesc cele proaspete, ci doar cele tinute cateva zile la sare.

2

Sarea de lamaie poate fi dizolvata in apa rece, dar eu o adaug in praf, inainte de adaugarea uleiului, pentru a fi sigura de reusita preparatului

3

Feliile de paine inmuiata in apa ajuta, de asemeni, la reusita sigura si obtinerea unui preparat ferm , care nu curge.

4

Chiar daca nu puteti aduna de la inceput membranele existente in amestecul de icre, ele se vor aduna toate pe paletele mixerului, iar problema e ca si rezolvata ( vezi foto).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Satisfyyourcravings 1

05.06.2013, 12:02

Ce poftă mi-ai făcut!

madi_marin 1

08.06.2013, 20:27

imi plac foarte mult icrele, dar cu paine nu le-am facut niciodata... am incercat odata cu amidon , pregatit ca si grisul....si au iesit ca cele de la supermarket...

blue65 1

12.12.2013, 13:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de crap si somon cu smantana