Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea

de miki_a in Salate, 27 Mai 2016 | 2478 vizualizari

 

O salată cu o mulțime de ingrediente gustoase, care iese perfectă de fiecare dată! :x

 

INGREDIENTE

  • 1 varză mică (foarte fragedă);
  • 2 cepe (1 verde, bogată în frunze și 1 roșie);
  • 50 gr. măsline negre, fără sâmburi;
  • 50 gr. telemea;
  • 6-8 roșii cherry;
  • 3 ouă;
  • 5 crenvuști (din piept de pui);
  • sare, după gust;
  • 1 lingură cu ulei de struguri;
  • felii de lămâie (lime);
  • câteva picături de oțet (opțional);
  • frunze de busuioc pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea:

Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe de verde).


Separat, în altă oală punem la fiert 500 ml. apă; când bolborosește punem crenvuștii și îi fierbem timp de 3-5 minute, după care îi scoatem pe o farfurie curată și uscată. Îndepărtăm membrana (chiar dacă este comestibilă, tot "artificială" rămâne).


Cât timp fierb ouăle și crenvuștii pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm și le tocăm după preferință.


Într-o salatieră, amestecăm legumele, măslinele, telemeaua tăiată cuburi și crenvuștii tăiați rondele.


Potrivim gustul de sare, ulei și oțet. Ornăm salata cu felii de ouă, lămâie (lime) și frunze de busuioc.


O servim simplă, cu crutoane, pâine proaspătă, sosuri!



TIPS-URI

1

Vă recomand să cumpărați crenvuști vrac, din piept de pui (atenție la culoare și etichete) fără să faceți rabat la preț!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Aletta 1

27.05.2016, 13:13

Rocsi 1

27.05.2016, 20:38

Ce curcubeu!

- Andreea - 1

14.06.2016, 10:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf