Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea

de miki_a in Salate, 27 Mai 2016 | 1021 vizualizari

 

O salată cu o mulțime de ingrediente gustoase, care iese perfectă de fiecare dată! :x

 

INGREDIENTE

  • 1 varză mică (foarte fragedă);
  • 2 cepe (1 verde, bogată în frunze și 1 roșie);
  • 50 gr. măsline negre, fără sâmburi;
  • 50 gr. telemea;
  • 6-8 roșii cherry;
  • 3 ouă;
  • 5 crenvuști (din piept de pui);
  • sare, după gust;
  • 1 lingură cu ulei de struguri;
  • felii de lămâie (lime);
  • câteva picături de oțet (opțional);
  • frunze de busuioc pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea:

Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe de verde).


Separat, în altă oală punem la fiert 500 ml. apă; când bolborosește punem crenvuștii și îi fierbem timp de 3-5 minute, după care îi scoatem pe o farfurie curată și uscată. Îndepărtăm membrana (chiar dacă este comestibilă, tot "artificială" rămâne).


Cât timp fierb ouăle și crenvuștii pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm și le tocăm după preferință.


Într-o salatieră, amestecăm legumele, măslinele, telemeaua tăiată cuburi și crenvuștii tăiați rondele.


Potrivim gustul de sare, ulei și oțet. Ornăm salata cu felii de ouă, lămâie (lime) și frunze de busuioc.


O servim simplă, cu crutoane, pâine proaspătă, sosuri!



 

TIPS-URI

1

Vă recomand să cumpărați crenvuști vrac, din piept de pui (atenție la culoare și etichete) fără să faceți rabat la preț!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Aletta 1

27.05.2016, 13:13

Rocsi 1

27.05.2016, 20:38

Ce curcubeu!

Andreea Caroline 1

14.06.2016, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe din compot + banane