Salata de legume cu piept de pui, varianta light

de katty in Salate, 5 Noi 2021 | 3641 vizualizari

 

Planul initial a fost sa coc niste cartofi pentru ai manca cu unt. insa nu a functionat si cartofii s-au racit asa ca m-am hotarat sa ii pun intr-o salata.Asa ca rapid am improvizat o salata intr-o varianta light  cu iaurt in loc de maioneza clasica care s-a dovedit a fi delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi rosii
  • 2 morcovi
  • 150 gr mazare congelata
  • 1 bucata piept de pui
  • 5-6 castraveti acri
  • sare
  • piper macinat
  • 1 galbenus fiert
  • 50 ml ulei de samburi de struguri
  • 200 ml iaurt
  • zeama de lamaie dupa gust
  • masline pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu piept de pui, varianta light:

Spalam bine cartofii, ii stergem si ii punem la copt intr-o tava inveliti in hartie de copt.Ii lasam pana cand intepand cu o furculita aceasta intra cu usurinta in ei. Spalam morcovii si ii curatam.

Intr-un vas punem la fiert pieptul de pui. Spumam bine si fierbem 15 minute dupa care adaugam morcovii ,mazarea si sare.

Dupa ce sunt gata le scurgem si le lasam la racit. Taiem cubulete pieptul de pui, cartofii, morcovii si castravetii acri.

Intr-un castron punem galbenusul impreuna cu putina sare si zeama de lamaie. Turnam in fir subtire uleiul si omogenizam bine. Adaugam iaurtul si piperul si omogenizam. Adaugam maioneza peste carne si legume si potrivim de sare si  mai adaugam zeama de lamaie daca este nevoie.

Servim salata decorata cu masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu piept de pui, varianta light" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salsa de legume cu capere