Salata de legume cu sos de mustar

de Panacris in Conserve, 21 Oct 2021 | 1131 vizualizari

 

Zilele trecute m-a ispitit Mitinita, adică Adina cu rețeta această delicioasă https://cartederetete.ro/salata-de-legume-cu-sos-de-mustar/
Așa că în weekend m-am pus pe treabă 😉
Minunatăăăă,bine că mi-a sugerat să fac două porții :D 😉 Deja s-au dus câteva borcane, la Zmeișori, la prieteni și degustare! 😉
 
Gata cu vorbăria spor la treabă și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Morcovi 2000 g,
  • Gogoșari 2000 g,
  • Gogonele 2000 g,
  • Ardei kapia 2000 g,
  • Ardei gras 2000 g,
  • Ceapă galbenă 2000 g,
  • Oțet din vin 500 ml,
  • Apă rece 1500 ml,
  • Zahăr tos 500 g,
  • Sare grunjoasă 4 linguri.
  • Pentru sos:
  • Muștar clasic 800 ml (cca. 2 borcane),
  • Ulei de floarea soarelui 1000 ml.
  • Pentru conservare:
  • frunze de țelină,
  • fâșii de hrean.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu sos de mustar:

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉

Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea.

După ce s-au topit zahărul și sarea se adaugă morcovii rași și se lasă la gătit puțin, cât să fie crocanți, apoi se scot din lichid, se lasă la scurs și răcit.

Apoi se adaugă rând pe rând restul legumelor, procesându-se ca și la morcovi, lăsându-se- să se răcească ușor.

Între timp se prepară sosul de muștar. Într-un vas încăpător se pune , muștarul și se adaugă uleiul, fir cu fir, ca și la maioneză., amestecându-se ușor, într-un singur sens.

Atenție, dacă scăpați mai mult ulei, maioneza de muștar se va îmbrânzi, nu vă panicați să o aruncați, ci mai adăugați un pic de muștar, și amestecați continuu până va deveni omogenă.

Sosul de muștar se adaugă peste legumele răcite, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, apoi se pun în borcane sterilizate.

Se completează cu ingredientele pentru conservare, adică frunze de țelină și fâșii de hrean proaspăt, apoi borcanele se închid ermetic.

Eu de siguranță le-am pus și la sterilizare caldă, adică la Bain-Marie, într-un vas încăpător pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa.

 Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă fierbinte până a doua zi.

A doua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Bijou Espresso Machine

- 600 lei
1599.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (10)

oanapl 1

22.10.2021, 20:24

Ce bună este!

mirela0911 1

24.10.2021, 11:14

Tot am zis ca fac si eu! Tare buna!

Rocsi 1

26.10.2021, 11:24

Ce nebunie delicioasa! Bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

ieri la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

pe 01.12 la 19:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

ieri la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

pe 01.12 la 19:52

RETETA RECOMANDATA
Ciolomada (Salata asortata de legume)