Salata de leurda

de Dana Cristea - pusikmea in Salate, 27 Mar 2011 | 3276 vizualizari

 

Se mai numeste si aiurda, usturoita, usturoi salbatic, usturoi de padure ori usturoiul ursului.
Principala proprietate a leurdei este aceea de a curata organismul. De la stomac si intestine, la ficat si vezica biliara, la vasele sanguine, la sângele nostru în general, leurda este "detergentul" corpului uman. Este pacat sa nu profitam în fiecare primavara de virtutile acestei plante, urmând o cura de 4-6 saptamâni.

 

INGREDIENTE

  • o mana de leurda
  • sare
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de leurda:

Spalam sub jet de apa rece frunzele de leurda, le rupem cozile, apoi le taiem nu foarte marunt, in fasii de 3-4 cm, dupa care stropim funzele taiate cu zeama de lamaie si punem sare dupa gust.

Se poate servii simpla sau alaturi de felul 2.

 

TIPS-URI

1

frunzele proaspete se consuma primavara, intr-o cura de 3-4 saptamani, fiind amestecata cu diferite preparate culinare: salate de cruditati, supe, ciorbe, piure (in asociere cu urzica vie), galuste, chiftele, perisoare, cartofi, tocane cu carne, avand atat rol decorativ cat si condimentar foarte gustos, in locul usturoiului;

2

 taiate marunt, frunzele se consuma ca aperitiv in amestec cu frunze de patrunjel verde; se pun pe felia de paine cu unt, margarina, branza sau cascaval ras, adaugand cimbrisor, boia de ardei si piper macinat;

3

salata din frunze proaspete, consumata inainte de mesele principale pe tot sezonul de primavara, are un rol evident in oprirea procesului de imbatranire;

4

 in stare uscata, frunzele se presara pe diferite mancaruri, in amestec cu patrunjel si ceapa, avand efect de condiment deosebit de gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Salata de leurda-0
Salata de leurda-1
Salata de leurda-2
Salata de leurda-3

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2011, 18:42

mirela, nu are gust foarte puternic de usturoi, are atat cat trebuie, nu stiu cel putin mie asa m-i se pare

mamaieelena

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:41

asa este gustul e usor perceptibil e cea mai gustoasa din cate am mancat vre-o data

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2011, 08:37

mamaieelena si mie imi place cel mai mult, dar acum nu o pot manca pt ca am probleme cu fierea ....si cand o sa termin eu regimul dispare si ea.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!