Salată de leurdă cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Salate, 31 Mar 2015 | 5089 vizualizari

 

Pentru că este sezonul în care avem leurdă pe toate tarabele în piață, nu ezităm să o folosim în tot felul de preparate.
Și cum ciupercile se împacă foarte bine cu usturoiul, de ce nu s-ar împăca și cu leurda?

 

INGREDIENTE

  • 2 legături mari leurdă
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de leurdă cu ciuperci:

Se spală bine frunzele de leurdă - eventual fiecare frunză în parte pentru înlăturarea tuturor impurităților, după care se lasă la scurs.

Nu de foarte multă vreme am descoperit ciupercile champignon brune și de atunci de câte ori am ocazia mereu le folosesc. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe - fiecare ciupercă în 3-4 în funcție de mărimea lor. Se pun ciupercile stropite cu ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă încinsă. Se lasă aproximativ 5 minute la foc mare, amestecând în ele din când în când. Se scot pe un platou și se lasă la răcit.

După ce s-au răcit adăugăm frunzele de leurdă tăiate în 2-3 pe diagonală. Condimentăm cu sare și piper. Stropim cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de leurdă cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de leurda si rosii