Salată de leurdă cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Salate, 31 Mar 2015 | 5210 vizualizari

 

Pentru că este sezonul în care avem leurdă pe toate tarabele în piață, nu ezităm să o folosim în tot felul de preparate.
Și cum ciupercile se împacă foarte bine cu usturoiul, de ce nu s-ar împăca și cu leurda?

 

INGREDIENTE

  • 2 legături mari leurdă
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de leurdă cu ciuperci:

Se spală bine frunzele de leurdă - eventual fiecare frunză în parte pentru înlăturarea tuturor impurităților, după care se lasă la scurs.

Nu de foarte multă vreme am descoperit ciupercile champignon brune și de atunci de câte ori am ocazia mereu le folosesc. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe - fiecare ciupercă în 3-4 în funcție de mărimea lor. Se pun ciupercile stropite cu ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă încinsă. Se lasă aproximativ 5 minute la foc mare, amestecând în ele din când în când. Se scot pe un platou și se lasă la răcit.

După ce s-au răcit adăugăm frunzele de leurdă tăiate în 2-3 pe diagonală. Condimentăm cu sare și piper. Stropim cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de leurdă cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu ciuperci si masline