Salata de limba

de MotanLaOale in Salate, 11 Ian 2011 | 4715 vizualizari

 

Nu stiu daca exista undeva aceasta salata dar la noi se face de mult timp de fiecare masa festiva.

 

INGREDIENTE

  • 400g limba
  • 400g porumb (congelat)
  • 400g mazare(congelata)
  • 400g (1 cutie) ciuperci conservate
  • Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingutite mustar
  • 400g ulei
  • zeama de lamaie
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de limba:

Limba (2 limbi de porc sau 1 limba de vitel) se spala bine si se pune la fiert cu o lingurita vegeta. Eu am fiert-o in oala sub presiune 1 ora. Cand este fiarta bine se scoate din apa, se curata de pielita si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se toaca patratzele mici.


Porumbul si mazarea se pun la fiert separat si dupa ce sunt fierte se strecoara si se lasa la racit.


Ciupercile se clatesc bine cu apa rece si se toaca marunt.


Se face maioneza din galbenusuri, mustar si sare amestecand cu mixerul si adaugand ulei la inceput putin iar apoi mai mult. Cand este aproape gata se pune si zeama de lamaie dupa gust.


Toate ingredientele racite si tocate se amesteca cu maioneza si se potriveste de sare si piper.


Se poate orna dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de limba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

MotanLaOale 1

17.01.2011, 08:03

epurasha2bb 1

18.01.2011, 09:33

ce interesant! e prima oara cand aud de combinatia asta dar imi place cum suna! trebuie incercata! poate o sa ajunga traditie si la noi in familie daca le place!

MotanLaOale 1

18.01.2011, 13:30

merita sa incerci este buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Salata mexicana