Salata de orez cu sorbet de maioneza

de klausenburger_adica Lacrima in Salate, 17 Iun 2011 | 2623 vizualizari

 

Cand e cald si-ai vrea sa fii la strand, dar nu esti, cand ai vrea sa mananci ceva bun si gatit repede, dar numai spre aragaz nu-ti arde sa mergi, eu iti propun o salata inedita, cu un dressing si mai inedit facut pur si simplu... la masina de inghetata!

Ce zici te tine aventura asta? (http://klausburger.blogspot.com/)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 1 salata mare si proaspata
  • 200 gr masline
  • 4 ardei - 2 rosii, 2 verzi
  • 200 gr mazare proaspata fiarta
  • 1 fruct de avocado curatat si taiat cubulete
  • 2 linguri de otet balsamic 
  • 300 gr maioneza 
  • 100 gr smantana proaspata cu cel putin 12% grasime
  • sare si piper dupa gust
  • piper alb
  • 2 linguri de suc de limetta proaspata
  • (5 gr de curaj sa incerci reteta si sa postezi un comentariu)

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de orez cu sorbet de maioneza:

1. Fierbi mazarea in apa cu sare, o scurgi si o clatesti imediat in apa rece, apoi o lasi la o parte;


2. fierbi orezul si dupa ce s-a fiert il scurgi, il clatesti in apa rece si il lasi la o parte;


3. tai fideluta sau cubulete ardeii si jumatate dintre frunzele de salata spalate si scurse de apa;


4. amesteci toate cele de mai sus, inclusiv fructul de avocado curatat si taiat cubulete si adaugi: sare, piper dupa gust si dai totul la frigider;


5. in masina de inghetata pui maioneza, smantana, sucul de limetta, piperul alb (1/2 lingurita nu mai mult daca nu-ti plac mancarurile foarte aromate); lasi masina sa amestece compozitia pana cand totul devine ca un sorbet, pe care il poti extrage cu lingura de inghetata;


 

TIPS-URI

1

Salata de orez se aseaza in farfurie cu o forma rotunda, sau fara, pe o frunza de salata si i se alatura o "cupa" de sorbet de maioneza si cateva masline si frunze de menta (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de orez cu sorbet de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

klausenburger_adica Lacrima 1

19.06.2011, 00:26

Va multumesc tuturor din suflet pentru primirea frumoasa si calduroasa Pur si simplu mi-era dor sa culinaresc si sa scriu si mi-era dor de voi

mamaieelena 1

19.06.2011, 11:26

interesant si bun

mirela0911 1

19.06.2011, 13:50

interesanta reteta si cred ca e tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata de morcovi turceasca