Salata de oua umplute

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2009 | 13076 vizualizari

 

O minune de culori, aroma si joaca in bucatarie. O reteta noua, altfel pe care v-o recomand cu drag pentru zilele lungi de vara. Merge nemaipomenit la un bufet suedez sau pur si simplu la o cina de vara cu amicii. E tare frumoasa, gustoasa, lejera si putin picanta.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua fierte tari 
  • 7 linguri maioneza sau smantana 
  • 1 lingurita de marar proaspat, maruntit 
  • 1 catel de usturoi zdrobit 
  • 1 salata verde mare 
  • 1 ciorchine rosii cherry 
  • 4 felii bacon sau prosciuto crudo 
  • 70 gr cipsuri picante 
  • 3 cepe verzi 
  • 2 ardei rosii potrivit de mari
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua umplute:

1. Taiati ouale in doua si asezati-le pe platou pe un pat din frunze de salata. Amestecati galbenusurile, smantana, usturoiul si mararul si umpleti albusurile. Printre ouale umplute aseyat feliutele de ardei, prosciuto, cipsurile, restul de salata taiata fasii potrivite si rosiile cherry intregi.

2. Stropiti totul cu un sos vinaigrette pe care il faceti amestecand in shaker: 6 linguri de ulei de masline cu 5 linguri zeama proaspata de lamaie, 1 lingurita de marar maruntit, 2 lingurite de mustar Dijon (merge si mustarul romanesc cu hrean, dar e mai putin fin), 1 catel de usturoi zdrobit, un praf de sare un varf de lingurita de praf de chili.

TIPS-URI

1

Aduceti la masa sosul vinaigrette intr-un vas separat in asa fel incat fiecare sa-si poate pune cat doreste. Daca nu serviti salata imediat, nu puneti sosul vinaigrette, va inmuia legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din castravete şi caşcaval cu somon afumat