Salata de pui cu avocado

de Oana in Salate, 27 Apr 2009 | 4157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • o jumatate piept de pui
  • 125 ml vin
  • zeama de la o lamaie
  • 1 jumatate de portocala
  • 1 avocado
  • cateva tije de telina
  • 1 castravete mic
  • cateva frunze de salata
  • cateva boabe de piper
  • sare
      Dressing:
  • 3 linguri cu smantana
  • 1 lingurita rasa cu mustar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un praf de zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de pui cu avocado:

Intr-o craticioara se pune vinul (eu am avut rosu), 150 ml apa, zeama de la portocala, cateva boabe de piper si sare. Ceapa se curata si se taie in patru, apoi se pune in craticioara si sa da totul intr-un clocot. Se pune pieptul de pui si se fierbe acoperit 15 minute, la foc mic. Se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa puiul sa se raceasca in zeama, apoi se scurge si se taie cubulete.

Avocado se taie pe jumatate, se scoate miezul cu o lingurita, se taie cubulete si se stropeste cu o lingura de zeama de lamaie. Interiorul jumatatilor de avocado se stropesc si ele cu o lingura de zeama de lamaie.

Tijele de telina se taie cubulete, castravetele se curata, se scot samburii si se taie tot cubulete. Se amesteca apoi intr-un bol miezul de avocado cu telina, castravetele si puiul.

Pentru dressing, se amesteca smantana cu mustarul, otetul, 1 lingura zeama de lamaie, ulei, sare, zahar si piper, pana se omogenizeaza.

Dressingul se pune peste salata, se amesteca usor si se umplu jumatatile de avocado.

Deasupra se aseaza fasii subtiri de salata verde si se presara boia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pui cu avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui umplut servit cu legume