Salata de ton cu paine de porumb

de MyFancyCake in Salate, 17 Ian 2012 | 4590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru painea de porumb:
  • 80 gr faina alba de porumb,
  • 60 gr malai,
  • 40 gr zahar tos,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 25 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1 ou,
  • 40 ml lapte,
  • 10 gr unt,
  • 3 ardei iuti verzi murati (ai mei era bulgaresti si nu erau chiar asa de iuti),
  • 1 lingurita verdeturi italiene
  • Dressing salata:
  • 180 gr maioneza (eu am facut maioneza dintr-un galbenus si 1 lingurita de mustar),
  • 100 gr smantana,
  • patrunjel verde tocat marunt,
  • marar verde tocat marunt,
  • 1 lingurita praf de usturoi,
  •  piper,
  • 3 linguri pesmet obtinut din 6 felii de bruschette Maretti cu usturoi.
  • Pentru salata
  • 200 gr fasole boabe rosie  din conserva (scursa si clatita),
  • 200 gr porumb din conserva (scurs si clatit),
  • 1 rosie taiata cubulete,
  • 1/2 ardei gras felii, partea alba de la un praz,
  • 1 conserva de ton,
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton cu paine de porumb:

In primul rand incalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecam faina cu malaiul, zaharul, praful de copt, sarea.si uleiul. Adaugam oul si laptele si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam ardeii iuti taiati marunt si condimentele.


Ungem un vas de yena cu diametru de 20 cm cu unt si intindem aluatul in tava. Coacem timp de 20 - 25 de minute (verificam daca este copt cu testul scobitorii). Scoatem painea din cuptor si o lasam la racit.


Pentru dressing mixam toate ingredientele si lasam sosul la rece.


Maruntim painea de porumb cu ardei iute si asezam jumatate din ea pe fundul tavii in care am copt-o. Punem peste paine jumatatate din cantitatea de fasole, de porumb, legume, ton si cascaval. Acoperim cu un strat de dressing, apoi presaram restul de paine. Continuam cu restul de fasole, porumb, legume, ton si cascaval. Acoperim cu dressing-ul ramas si decoram cu frunze de patrunjel verde.


Lasam salata la rece 2 ore inainte de a o servi.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton cu paine de porumb" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.01.2012, 09:12

bun bun

mamaieelena 1

18.01.2012, 12:26

buna combinatia

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 16:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu maioneza de post