Salata de vinete

de Kori in Salate, 29 Sep 2011 | 3367 vizualizari

 

Ieri am copt vinete sa le pun pe iarna in congelator (cam tarziu, asa pe ultima 100 de m, era sa nu mai gasesc vinete!) si bineinteles ca am facut si salata din 4 dintre bietele vinete, coapte, arse si afumate :)) in gradina, pe foc deschis. Cred ca e una din retetele traditionale romanesti preferate de mine si de ai mei :)

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 2 cepe mai mici
  • 1 ou
  • 1 cana ulei 
  • otet (sau lamaie)
  • mustar
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele coapte bine si mirosind a foc si fum, ca si mine de altfel :)) le-am curatat bine de coaja arsa si apoi le-am tocat f bine.

Ceapa am taiat-o f marunt.

Am facut maioneza din ou (eu fac din ou crud, nefiert): galbenusul cu o lingurita plina de mustar se freaca cu ulei (aprox o cana)  incorporat incet, foarte treptat si se drege cu 2 linguri pline de otet de mere (sau 2 linguri de lamaie) si aprox 1 lingurita de sare. Mai mult sau mai putin, dupa gust. 

Am amestecat foarte bine vinetele tocate, ceapa marunta si maioneza si le-am servit-o pe felii de paine proaspata cu rosii langa ele pofticiosilor si afumatilor :)) mei baieti (plus una fetita), care inca erau langa foc.

Asa ca o vreme galagia s-a redus la zgomotul focului si sunete de genu: mmmmm, mmmmm, mmmmm.

TIPS-URI

1

pt salate si cand nu se impune incalzirea lui, eu folosesc ulei presat la rece, e mai bun si mai gustos:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MIUTA 1

30.09.2011, 17:45

Lau 1

02.10.2011, 22:05

place

Kori 1

03.10.2011, 12:32

motan, elena, gina, rocsi, alinutzika, gabutza, MIUTA, sufletista MULTUMESC

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ceapa reteta rapida si usor de preparat