Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde

de mihaelar63 in Salate, 12 Oct 2017 | 2025 vizualizari

 

 Salata de vinete este nelipsita sapatamanal pe masa noastra. De data aceasta, am ales combinatia cu ceapa si patrunjel. Minunatele rosii le am de la nasa Gabi.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 ceapa alba
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 50 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • Rosii/ardei/ castraveti -pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde:

  1. Vinetele se coc, pentru rapiditate eu am o tigaie teflonata pe care o folosesc doar la asa ceva. Pun capacul si se patrund foarte repede.
  2. Curatati vinetele de pielite si le lasati la scurs pe un planseta usor inclinata.
  3. Dupa racire, vinetele se toaca marunt.
  4. Imi place ca vinetele sa nu fie perfect tocate, ca si o pasta. Sunt mai gustoase.
  5.  Prin tocarea excesiva a vinetelor, se pot zdrobi semintele si salata devine mai amaruie.
  6. Se curata si se toaca marunt ceapa alba.
  7. Adaugati la vinete ceapa, uleiul, iaurtul si patrunjelul verde tocat.
  8. Condimentati cu sare si piper.
  9. Omogenizati bine tot amestecul.
  10. Serviti salata de vinete rece, insotita de legumele preferate.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin tocarea excesiva a vinetelor, se pot zdrobi semintele si salata devine mai amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

14.10.2017, 13:48

Și nouă ne place mult!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:06

Vreau doua feliute de paine prajita, cu salata din asta buna si o rosie taiata felii!

Catalina L 1

21.10.2017, 20:58

preferata mea, imi placeeeeeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Salata din icre de hering