Salata de vinete cu maioneza

de Miha in Salate, 13 Iul 2009 | 12753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 2 linguri maioneza
  • 1 ceapa
  • sare
  • 2 rosii pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Pe jar vor iesi mult mai bune,pentru cine are posibilitatea sa faca foc de tabara. :))

Dupa ce s-au copt se pun pe un fund de lemn,putin inclinat,pentru ca in timp ce se racesc,sa se scurga zeama din ele.

Se curata cu mana inmuiata in apa rece in asa fel incat sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.

Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn,se lasa sa se raceasca complet si sa se scurga bine,apoi se toaca cu tocator de lemn.

Daca vinetele au seminte mari sau parti tari,se indeparteaza.

Vinetele tocate se amesteca cu maioneza,cu o lingura de lemn.Se potrivesc de sare.Se adauga si ceapa tocata marunt.

Se decoreaza dupa preferinta,cu rosii sau ardei gras si se devoreaza cu paine proaspat scoasa din cuptor. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

25.02.2010, 16:47

felicitari ,super -extra , imi place mult , o pun la favorite

Miha 1

25.02.2010, 17:09

raluca85 1

15.10.2011, 15:19

o sa manance toata salata de vinete gargaritza!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu inele de calamar si vinegreta de rosii