Salata de vinete cu maioneza din cartofi

de ianculubita in Salate, 21 Iul 2014 | 7678 vizualizari

 

Nu stiu cine i-a spus sotului meu despre aceasta reteta,pentru ca eu nu am stiut ca se mai face si in acest fel, iar cand am ajuns acasa,m-a asteptat cu salata pusa pe platou si ornata frumos;trebuia sa-i fac poza!!
Am fost foarte incantata si de gest dar si de gustul salate,asa ca am facut-o si eu si v-o recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 2 dovlecei
  • 1 cartof mai mare
  • 1-2 ardei kapia
  • sare
  • ceapa
  • ulei
  • 1 lingurita mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza din cartofi:

Eu coc vinetele in tava de la aragaz in cuptor; este adevarat ca sunt putin cam negre dar nu ramane in bucatarie nici urma de miros

Deci cum spuneam, pun vinetele in tava in cuptor impreuna cu ardeiii;dovleceiii curatati de coaja si seminte,taiat cubulete,ii punem la fiert impreuna cu cartoful de asemenea curatat si taiat in doua

Vinetele coapte,curatate de coaja,le punem pe un tocator inclinat sa se scurga,la fel si ardeiii;strecuram dovlecelul si cartoful,dupa ce s-au racit,punem cartoful intr-un bol,il pasam,adaugam mustarul apoi mixam cartoful adaugand ulei;daca este prea groasa compozitia si mixerul se invarteste greu,eu am adaugat putin lapte,dar daca este post,puteti adauga apa de la fiert.

Dupa ce vinetele s-au scurs bine,le punem in blender impreuna cu dovlecelul,invartim putin apoi rasturnam intr-un castron,adaugam ceapa tocata marunt,sare si maioneza din cartof,omogenizam totul bine,mai potrivim de gust iar la sfarsit adaugam ardeiul kapia taiat in cubulete mici.Lasam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu influente turcesti