Salata de vinete, cu usturoi si smantana

de RODIMUR in Salate, 5 Mai 2018 | 3520 vizualizari

 

De obicei, prepar vinetele cu usturoi și maioneză, dar acum, când mi-au mai rămas câteva pachețele cu vinete la congelator, m-am gândit să schimb ingredientele, pentru a face un nou preparat, pentru a experimenta alte gusturi. Cum îmi place smântâna de calitate pe care o cumpăr săptămânal din piață, m-am gândit că aș putea prepara o salată de vinete onctuoasă, fină și plăcută, cu smântână. Cât despre usturoi, el este, de obicei, ingredientul salatei mele de vinete, pentru că folosesc foarte rar ceapa în acest preparat.
Cum vânăta scoasă de la congelator a fost gata coaptă și prepararea salatei a fost rapidă.

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare, coaptă
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete, cu usturoi si smantana:

Se scoate vânăta coaptă din congelator, cu câteva ore înainte de preparare și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de zeamă.

Când vânăta s-a scurs bine de zeamă, se toacă fin și se pune în bolul pentru salată.

Se curăță doi căței de usturoi, se spală și se răzuiesc pe răzătoarea fină. 

Se adaugă în bol: usturoiul răzuit, uleiul de floarea soarelui și smântâna. Se amestecă bine ingredientele și se condimentează, după gust, cu sare și piper.

Se servește imediat, sau mai târziu, la micul dejun, cu roșii.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp vânăta coaptă de la congelator, ca să se dezghețe natural.

2

Pentru dezghețare, puneți vânăta într-o strecurătoare, pentru a se scurge complet de lichid.

3

Dacă vânăta nu s-a scurs complet de lichid, salata va fi apoasă, ceea ce nu este recomandabil.

4

Dacă folosiți vinete proaspete, va trebui să le coaceți mai întâi, să le scurgeți de zeamă și apoi să procedați la fel ca în rețetă, pentru prepararea acestei salate.

5

Răzuiți fin usturoiul. Nu puneți mai mult usturoi, pentru ca salata să nu fie prea iute.

6

Folosiți o smântână grasă, legată, nu una lichidă.

7

Țineți salata la frigider, până ce se termină, ca să nu se acrească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, cu usturoi si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

07.05.2018, 17:24

Mă bucur mult că-ți place, Miki! Mulțumesc frumos!

mihaelar63 1

07.05.2018, 18:30

Eu nu mai am si imi este dor de vinete MIe imi place salata de vinete sub orice forma si combinatie

RODIMUR 1

07.05.2018, 19:11

Mie îmi plac vinetele cu maioneză, sau cu smântână, dar cu usturoi, nu cu ceapă. Eu nu sunt chiar foarte pasionată de vinete, dar tot mai am vreo două pachețele în congelator...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu maioneza