Salata de vinete si dovlecei cu maioneza

de mirela0911 in Salate, 16 Aug 2011 | 9015 vizualizari

 

Salata de vinete si dovlecei cu maioneza, o combinatie delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1.5 dovleac
  • 1 ceapa
  • maioneza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete si dovlecei cu maioneza:

Preparare Salata de vinete si dovlecei cu maioneza

Se coc vinetele pe plita, se curata si se lasa sa se scurga si sa se raceasca.

Dovleacul se spala, se curata de coaja apoi se taie in doua. Se curata de seminte apoi se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa. 

Dupa ce s-au racit atat vinetele cat si dovleacul (eventual se mai strange in pumni sa se scurga bine apa) se pun la robot si se mixeaza sau se toaca marunt cu un cutit.

Se face maioneza dintr-un ou fiert si 150 ml ulei. Se amesteca cu vinetele si dovleacul, ceapa se taie marunt si se pune si ea peste vinete.

Salata de vinete si dovlecei cu maioneza se serveste pe paine alaturi de rosii, ardei etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete si dovlecei cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mirela0911 1

18.08.2011, 22:52

Multumesc Bunica buna ideea cu pusul la congelator

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:52

Ador salata de vinete...grozava Mirela

mirela0911 1

18.08.2011, 22:55

Ruxy si e foarte buna in combinatie cu dovleac

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu salata verde, ceapa si rosii