Salata din flori de salcam

de lia maria in Salate, 20 Mai 2011 | 2914 vizualizari

 

Florile de salcam, cu mirosul lor dulce si bland, au darul de a linisti, de a calma si tonifia. Va servesc cu o delicioasa salata de sezon !

 

INGREDIENTE

  • 20 ciorchine flori de salcam (bine inflorite)
  • ½ lamiae
  • 1 grapefruit
  • 6 bucati curmale uscate
  • 6 bucati smochine uscate
  • 2 lingurite miere

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata din flori de salcam:

Punem ciorchinii intr-un bol si-i scaldam de cateva ori in apa rece, pentru a indeparta praful si eventualele insect de pe ei, apoi ii acoperim cu apa curata in care stoarcem zeama de la lamiae si le lasam la macerat 1-1,5h. Intre timp curatam si maruntim grapefruit-ul, iar fructele uscate le taiem in bucatele mici.


Luam pe rand ciorchinii cu flori si le indepartam tijele, iar florile le punem in bolul de salata. Adaugam fructele si mierea, amestecam, mai lasam 5-10’ sa se patrunda bine toate aromele si servim o delicioasa , aromata si racoroasa salata !


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

grapefruit-ul se poate inlocui cu portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

lia maria 1

23.05.2011, 10:16

ionela poate vei incerca de acum incolo ? sant sigura ca nu vei regreta

gaby_gabytza 1

24.05.2011, 18:20

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:21

cred ca este un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu limba de porc