Salata mediteraneeana de vinete

de mihaelar63 in Salate, 13 Mai 2019 | 2354 vizualizari

 

    "Retete pentru mese in familie" 
            Sunt fan declarat al salatei de vinete. Cum intalnesc o combinatie noua o pun in practica. De data aceasta am folosit ultimele vinete congeleate. Era cazul deja avem la pret acceptabil proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr vinete -din congelator
  • 100 ml ulei masline
  • 10 masline negre
  • 5 rosii deshidratate -conservate in ulei
  • 2 linguri seminte floarea soarelui decorticate .
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura pasta tahini
  • 1 lingurita cu varf de oregano salbatic grecesc uscat
  • 1/2 lamaie -zeama
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata mediteraneeana de vinete:

  1. Vinetele decongelate se toaca marunt si se freaca cu ulei de masline si sare .
  2. Maslinele se curata de samburi si se toaca marunt .
  3. La fel se toaca si rosiile deshidratate .
  4. Ceapa verde se spala si se toaca marunt .
  5. Se omogenizeaza vinetele cu ulei cu restul ingredintelor .
  6. Nu uitati sa dati aciditate cu zeama de lamaie .
  7. La servire se decoreaza frumos cu ingrediente ce le-ati folosit la reteta .
  8. Gustati si sarati/ acriti daca mai este nevoie .
  9. Serviti alaturi de rosii si masline .

                                       Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Dintre toate soiurile de oregano cel grecesc salbatic este cel mai aromat .

2

Regula este ca decorarea preparatului sa se faca cu ingrediente folosite la reteta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneeana de vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei capia copt