Salata Mimoza

de Razvan Constantinescu in Salate, 19 Sep 2020 | 11010 vizualizari

 

O salata festiva inspirata de la Simona Callas.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • apa
  • sare
  • 300 g morcovi
  • 2 conserve de ton maruntit in ulei (170 g/buc)
  • 100 g maioneza de casa
  • 150 g branza de vaca
  • 5 oua fierte
  • 1 legatura de ceapa verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Mimoza:

Cartofii se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, cu o lingurita de sare.

Morcovii se curata de coaja, se taie in jumatati si se pun la fiert intr-un alt vas cu apa cat sa ii acopere si cu o jumatate de lingurita de sare.

Se mai adauga apa pe parcursul fierberii in ambele cazuri daca legumele nu sunt fierte complet.

Dupa ce legumele au fiert, se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.

Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cea mare.

Pe un platou se asaza inelul de la o tava detasabila (18 cm diametru) si se pune stratul de cartofi.

Se desfac conservele de ton. Se scurge carnea de ulei, apoi se asaza peste stratul de cartofi.

Se curata ouale de coaja.

Se dau albusurile pe razatoarea cea mica si se asaza peste carne, apoi se presara un praf de sare peste ele.  

Branza se da pe razatoarea cea mica peste albusuri.

Se intinde maioneza de casa peste branza.

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare si se pun peste stratul de maioneza.

Galbenusurile se dau pe razatoarea cea mica si se presara peste morcovi impreuna cu un praf de sare.

La final se adauga ceapa verde tocata, lasand marginile libere.

Salata Mimoza se da la rece pentru cateva ore, apoi se scoate inelul de la tava detasabila si se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

28.09.2020, 13:32

Ce bine arată! Trebuie să o încerc și eu!

Rocsi 1

28.09.2020, 19:46

Cat de bine arata salata si ce imi place cum se vad straturile!

Criss 1

09.12.2020, 11:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Suba