Salata Nicoise

de Corinuta in Salate, 10 Aug 2013 | 4003 vizualizari

 

Aveam doua fileuri de peste si nu stiam cu ce sa la gatesc, cand am vazut aceasta salata. E foarte buna si consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 2 file-uri de peste
  • 2 oua
  • 4 rosii mari sau 8 mici
  • 1/2 ceapa rosie
  • 8 masline
  • 100 g fasole verde
  • 100 g salata verde sau rucola
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Nicoise:

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa cu sare apoi se scot in apa rece. Fasolea verde se opareste 5-6 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si ea in apa rece cu gheata la racit ca sa-si pastreze culoarea verde.


Pe o farfurie se aseaza o mana de salata verde, peste ea se pun rosiile si ceapa, taiate felii, maslinele si fasolea verde, iar la sfarsit ouale taiate felii si pestele.


Se amesteca zeama de lamaie cu uleiul de masline, sare si piper si se asezoneaza salata cu acest dressing.


Pofta mare!


 

TIPS-URI

1

in mod traditional salata mai contine cartofi noi fierti in coaja, mie nu imi place sa combin carnea cu cartofi pentru ca baloneaza

2

puteti adauga la salata si un ardei rosu copt, curatat si taiat felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 16:27

super

Valclaudia 1

24.08.2014, 08:02

am sosit la salatica! Ce mai fati tu, fata draga?

-Licurici- 1

08.07.2015, 08:33

excelenta salata.. fix pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

Tortellini cu carne si legume

pe 22.06 la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

pe 22.06 la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Salata cu macrou afumat