Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez

de mihaelar63 in Salate, 21 Dec 2020 | 2903 vizualizari

 

 Aceasta salata s-a ..,, nascut " dintr-un singur motiv. Pentru ca ingredientele erau la indemana si gata fierte. Intr-o vreme mai calda un prieten ne-a cadorisit cu porumb de fiert. Porumb de soi bun, de acela zaharat cum se zice. Fasolea verde lata parca era prea multa pentru o ciorba. Asa ca am mai scos doua palete cu fasole din oala. Porumb am si acum pus la congelator pentru iarna. Cert este ca salata a avut un succes nebun. Abia daca am salvat ceva pentru poza de prezentare. Denumirea salatei este generica, voi spuneti-i cum vreti !!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 stiuleti porumb fierti
  • 2 palete pline cu fasole pastai galbena lata -fiarta
  • 2 buc polonez =400 gr
  • 2 linguri mustar
  • 4 linguri ulei masline
  • 6 linguri cu varf iaurt grecesc
  • 1/2 lamaie -zeama
  • 2 catei usturoi .
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez:

  1. Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca .
  2. Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza.
  3. Fasolea galbena pastai se taie  bucati la 2-3 cm
  4. Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit  de pe stiulete .
  5. Patrunjelul se toaca marunt .Usturoiul se toaca marunt.
  6. Amestecati intr-un bol mare , mustarul cu ulei , iaurt ,usturoi , sare ,si piper .
  7. Adugati fasolea galbena fiarta , boabele de porumb si polonezul .
  8. Presarati pe deasupra patrunjelul verde tocat .
  9. Omogenizati totul si  gustati .
  10. Sarati si piparati daca mai este nevoie .
  11. Salata este mai gustoasa daca sta o ora -doua l;a rece .
  12. Puteti folosi in loc de polonez, ca proteina ,  piept de pui sau sunca .
  13. Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de polonez, ca proteina , piept de pui sau sunca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:28

Arata grozav sigur combinatia e una tare gustoasa!

Adi 1

22.12.2020, 19:06

Rocsi 1

23.12.2020, 20:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu cus-cus