Salata ruseasca

de marcelas in Salate, 3 Feb 2010 | 8483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua fierte tari
  • 500g cartofi noi taiati in jumatati sau sferturi
  • 115g fasole verde taiata bucati mici
  • 115g mazare congelata
  • 115 g morcovi taiati fasii
  • 200g ton(in conserva)
  • 8 lg maioneza
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1-2 catei usturoi zdrobiti
  • 4 castraveciori murati(in otet)- taiati felii
  • 1-2 linguri capere
  • masline negre
  • patrunjel pt. decor
  • 1 lg.marar taiat marunt
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata ruseasca:

Punem cartofii la fiert in apa cu sare, aproximativ 5-7 minute, dupa care adaugam fasolea verde, mazarea si morcovii si mai lasam sa fiarba, la foc incet, aproximativ 10 minute. Scurgem cartofii si legumele de apa in care au fiert;le trecem printr-un jet de apa rece,le scurgem bine, dupa care le lasam sa se raceasca complet.

Cand legumele s-au racit, le transferam intr-un castron incapator; adaugam tonul din conserva, rupt cu furculita in bucati mari.

Intr-un castron mai mic, amestecam maioneza cu sucul de lamaie, usturoiul, sare si piper dupa gust.

Turnam amestecul de maioneza peste legume si ton. Adaugam castraveciorii murati, caperele, maslinele si mararul. Se amesteca totul cu grija.

Dam salata la frigider pana la servire. Se orneaza cu cele doua oua fierte tari, taiate in sferturi, si cu patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

luminita20_2006 1

04.02.2010, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sufleu de branza cu capsuni