Salata salardeza

de Catalina L in Salate, 10 Iun 2015 | 950 vizualizari

 

Zona Périgord Noir din Franta cuprinde multe dintre cele mai faimoase castele medievale, câteva dintre cele mai pitorești localități ale departamentului Dordogne, dispuse de-a lungul unor peisaje spectaculoase, însă se mândrește și cu o istorie fascinantă.
Sarlat, "capitala medievală" a departamentului, și poate unul din cele mai frumoase orașe ale Franței, se găsește în Périgord Noir. Este cu siguranță cea mai vizitată parte a departamentului și include maojoritatea atracțiilor importante.
Salata salardeza este o specialitate a acestui oras Sarlat-la-Canéda.

 

INGREDIENTE

  • salata verde
  • 5 cartofi
  • 250 g de pipote de rata confiate
  • 125 g de bacon afumat
  • untura de rata
  • 1 rosie mare
  • mustar
  • sare, piper
  • ulei de masline, otet
  • 1 salota mica
  • crutoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata salardeza:

Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime.

Scoateti-l si pastrati-l la cald.
Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati  la cald cand sunt bine prajite si colorate. 

Taiati cartofii in felii subtiri si-i prajiti in grasimea ramasa de la pipote.
Preparati sosul de salada: mustar, ulei de masline, otet, sare si piper
Taiati rosia in felii subtiri.

Varsati un pic de sos peste rosie iar restul peste salata. Amestecati.
Intr-o farfurie puneti salata verde, adaugati  cartofii calzi.

Decorati cu pipote si cu baconul prajit.

La urma puneti feliile de rosii, esalota taiata julien si crutoane daca doriti.

Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

prajiti baconul fara a adauga grasime

2

daca n-aveti pipote confiate puteti pune cabanos romanesc prajit

RETETA IN IMAGINI

Salata salardeza-0
Salata salardeza-1
Salata salardeza-2
Salata salardeza-3
Salata salardeza-4
Salata salardeza-5
Salata salardeza-6

COMENTARII (23)

Rux

Rux 1

10.06.2015, 23:07

Simpaticilor!!!! ))))))))))

Catalina L

Catalina L 1

10.06.2015, 23:17

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.06.2015, 23:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!