Salau copt cu rosii

de katty in Salau, 17 Ian 2021 | 339 vizualizari

 

Retete festive de iarna
 Pestele gatit in fel si chip este un preparat care nu lipseste de pe masa de revelion.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata salau
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 70 ml vin
  • 3-4 linguri ulei
  • 6-8 rosii cherry
  • cartofi natur pentru servit
  • mujdei de usturoi pentru servit
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau copt cu rosii:

Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat.


Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam pestele la rece pentru cateva ore. Intoarcem pestele intre timp si pe partea cealalta. Ridicam folia de alumimiu si asezam rosiile spalate langa peste.


Punem folia la loc si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 de minute. Scoatem folia, stropim pestele cu sosul din tava si o punem la loc fara folie pana se rumeneste frumos si zeama a scazut.


Servim pestele imediat cu cartofi natur si mujdei de usturoi. Decoram cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

pregatiti pestele cu o zi inainte, ramanand doar sa il puneti la cuptor cu 1 ora inainte de a-l servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau copt cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oanapl 1

17.01.2021, 21:13

Ce bunătate!

RODIMUR 1

18.01.2021, 18:13

Îmi place cum arată...!

dantes 1

19.01.2021, 09:37

Gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Salau copt cu malai si cartofi