Salau cu gremolata si orez

de cristina1985 in Salau, 6 Dec 2019 | 1829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g salau
  • 10 lg orez basmati /brun
  • Gremolata:
  • 6 catei usturoi
  • 1-2 legaturi patrunjel (eu am avut congelat)
  • coaja lamaie/lime
  • suc lamaie/lime
  • sare
  • 2-3 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu gremolata si orez:

Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu aveti un ulei bun, folositi de floarea soarelui. Se pastreaza la frigider, pentru a deveni mai aromat.

Salaul se spala,se taie si se presara sare (daca doriti si piper).Se pune intr-o tigaie cu apa,cat sa-l acopere si se lasa la fiert,cu capacul tras 50-60 minute.S-ar putea umfla spuma ,asa ca urmariti pana fierbe.Mai adaugati apa, daca este nevoie.

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Cel basmati se fierbe 15 minute ,din momentul in care fierbe apa,iar cel brun cam 1 ora si ceva.Apa, puneti cat considerati (oricum absoarbe si dupa ce inchideti focul).Eu am fiert 5 lg orez basmati si 5 lg orez brun.Se scurge ,folosind o sita.

Salaul se ia usor si se pune in farfurie,iar deasupra se unge cu gremolata Se serveste alaturi de orez (scurs).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu gremolata si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Medalioane de peste la gratar