Salau cu gremolata si orez

de cristina1985 in Salau, 6 Dec 2019 | 513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g salau
  • 10 lg orez basmati /brun
  • Gremolata:
  • 6 catei usturoi
  • 1-2 legaturi patrunjel (eu am avut congelat)
  • coaja lamaie/lime
  • suc lamaie/lime
  • sare
  • 2-3 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu gremolata si orez:

Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu aveti un ulei bun, folositi de floarea soarelui. Se pastreaza la frigider, pentru a deveni mai aromat.


Salaul se spala,se taie si se presara sare (daca doriti si piper).Se pune intr-o tigaie cu apa,cat sa-l acopere si se lasa la fiert,cu capacul tras 50-60 minute.S-ar putea umfla spuma ,asa ca urmariti pana fierbe.Mai adaugati apa, daca este nevoie.


Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Cel basmati se fierbe 15 minute ,din momentul in care fierbe apa,iar cel brun cam 1 ora si ceva.Apa, puneti cat considerati (oricum absoarbe si dupa ce inchideti focul).Eu am fiert 5 lg orez basmati si 5 lg orez brun.Se scurge ,folosind o sita.


Salaul se ia usor si se pune in farfurie,iar deasupra se unge cu gremolata Se serveste alaturi de orez (scurs).


Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu gremolata si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

07.12.2019, 04:52

Rocsi 1

07.12.2019, 18:43

cristina1985 1

07.12.2019, 19:22

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Salau cu rosii , praz si masline