File de salau cu crusta de piure picant

de nico15 in Salau, 20 Apr 2011 | 6608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de file de salau
  • 220 g de sfecla rosie
  • 20 g de hrean
  • 200 g de cartofi
  • 200 g de mazare
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 portocala
  • 5 g curry
  • unt
  • 100 g de zahar pentru caramelizare
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 5 g nucsoara( pentru piureul de cartofi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de salau cu crusta de piure picant:

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le vom carameliza, in zaharul din tigaie, dupa ce se caramelizeaza se scop si se lasa in asteptare. Se ia o tava se unge cu ulei de masline se pune hartie de copt si se introduc cele trei rulouri care si ele la randul lor se vor unge cu ulei de masline, se lasa 15 minute la 180 de grade.

Dupa care scoatem rondelele de peste in care vom adauga piureul de mazare si piureul de sfecla, atat mazarea cat si sfecla se fierb separat, se scurge apa de la mazare se sareaza si se soteaza in unt, se trece prin sita se condimenteaza corespunzator, adaugam si un pic de curry si vom blenda. Sfecla dupa ce a fost fiarta(sau se gaseste prefiarta la Megaimage), se adauga un pic de hrean se sareaza si se va trage si ea un pic la tigaie in unt, se va amesteca bine, iar pentru a fi mai fina se va blenda, pentru a se obtine o pasta mai consistenta. Piureul de cartofi il face fiecare dupa metoda lui, dupa care vom trece la pragatirea preparatului.

Ultima bucata de fileu salau, se va trage la tigaie in unt 5-7 minute, pentru a nu fi cruda dupa care trecem la montarea preparatului, dupa cum urmeaza, in cele trei rulouri le umplem pe fiecare cu cate un alt piureu rezultat: sfecla, cartofi, mazare.

Luam ultima bucata de peste si asezam in straturi succesive:mazarea, sfecla si cartoful la final, luam fileul si in asezam deasupra rulourilor pe care le vom da la cuptor alte 15 minute, incercam inainte de a se lua de la cuptor.

Pentru aranjamentul de pe farfurie(covorasul) punem apa cu sare la fiert si introducem un morcov iar in alta cratioacioara un dovlecel, dar acesta se va introduce mult mai tarziu deoarece are alt timp de fierbere si o textura mult mai fina ca morcovul.

Dupa ce sunt fierte legumele se scot din apa se lasa sa se raceasca si se va taia foarte subtire si se va trece la realizarea aranjamentului, ca in imagine. Se va aranja covorasul peste care adaugam pestele nostru, vom decora cu un stiks iar pentru a fi un preparat mai vesel vom desena in farfurie cu dressing de sfecla si portocala.

Portia este foarte mare de aceea m-am gandit si am facut portiile mai mici, decorand  in mai multe feluri, am mai adaugat pentru dessign: o rosie cherry, o felie de dovlecel fiert, paste de orez coapte la cuptor si un alt dressing demi-glace.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau cu crusta de piure picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salau cu "glazura" de usturoi