Salau bonne femme

de silvi0ara in Salau, 31 Ian 2011 | 6813 vizualizari

 

Stiti ca eu nu ma prea omor cu pestele,dar cum m-am pricopsit cu 2 salai,am zis sa incerc ceva ce m-ar tenta si pe mine,asa ca am gasit pe net aceasta reteta,facuta cu mici modificari dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de salau
  • 300 ml lapte
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml smantana dulce
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de faina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 300 grame ciuperci albe
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă alba
  • 1 legătură de patrunjel
  • 100 ml ulei+50 grame de unt pentru prajire
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bonne femme:

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt.


Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel. Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor. Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu putina sare şi piper. Dam fileurile de pește prin faina, pe ambele părti.



Încingem untul si uleiul într-o tigaie, Scuturati excesul de faina si prajiti pestele la foc iute pe ambele parti, pana se rumeneste,nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.Apoi il scoatem pe hartie la scurs.Dupa aceeia il asezam in tava peste cepa si patrunjel. Se incinge cuptorul la 160 de grade.


Intr-o cratita topiti 50 de grame de unt impreuna cu uleiul,pentru prepararea sosului. Adăugaţi 3 linguri de faină şi amestecati timp de 30 de secunde fara sa-si schimbe culoarea.


Stingeti cu lapte şi vin amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloaselor. (La reteta originala se foloseste supa de peste,dar mine nu imi place asa ca am ales varianata cu lapte.)Adaugam foaia de dafin si nucsoara,apoi punem ciupercile si lasam totul sa fiarba la foc mic 6-8 minute pana se patrund bine.La final adaugam smantana dulce si asezonam cu sare si piper si putina pudra de usturoi.Turnam acest sos peste pestele din tava si dam la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste deasupra.Se serveste impreuna cu cartofi natur sau cartofi duchesse.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bonne femme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (19)

nadina73 1

07.02.2011, 23:22

mihaelar63 1

16.04.2011, 09:26

pacat ca nu am vazut mai devreme , participam si eu

adry88 1

23.05.2011, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32