Salau cu rosii , praz si masline

de mihaelar63 in Salau, 28 Mar 2011 | 4864 vizualizari

 

Fan - peste declarat . Nu scap nici o ocazie de al prepara si savura !!!

 

INGREDIENTE

  •  1 salau [1.2-1.5 Kg]
  • sare
  •  1 lingurita [ rasa] piper boabe
  • 150 gr masline negre
  • 5 catei usturoi
  • 1 praz mai tinerelsi subtirel
  • 3 rosii
  • 3 linguri pasta rosii
  • 150 ml ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu rosii , praz si masline:

Salaul se curata se spala , se portioneaza si se aseaza intr-o tava teflonata,


Se sareaza , se pun boabele de piper[ le gasesc delicioase dupa ce se patrund de sos si sosul de ele ],


Puneti maslinele , usturoiul curatat [ catelul taiat doar in doua], prazul taiat rondele Si rosiile cubulete .


Pasta de rosii o amestecati cu uleiul de masline , putina sare si 2-3 linguri de apa , sosul format il turnati peste salau .


Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati tava 20 min. la cuptorul incins in prealabil .


Dupa 20 min . scoateti folia si lasati sa se rumeneasca inca 10 min .


Serviti cald c u garnitura dorita . Pentru silueta merge bine si fara .


Pofta buna la peste !!!

 

TIPS-URI

1

Atentie la curatarea salaului ,are dinti , si aripioare ce te-ar putea rani !!

2

Salaul are o carne alba , gustoasa si densa , se preteaza bine pentru pregatirea la cuptor , plachie , saramura.

3

Folositi piper boabe la fripturi , preparate , inabusite , tocanite . e delicios , gustul lui nu va fi asa de intens-suparator ca macinat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu rosii , praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Bucataras Medi 1

17.04.2011, 12:47

cum de am lipsit? ..................

adry88 1

06.05.2011, 15:53

babi5 1

23.08.2013, 17:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste imbatat