Salau cu rosii , praz si masline

de mihaelar63 in Salau, 28 Mar 2011 | 4342 vizualizari

 

Fan - peste declarat . Nu scap nici o ocazie de al prepara si savura !!!

 

INGREDIENTE

  •  1 salau [1.2-1.5 Kg]
  • sare
  •  1 lingurita [ rasa] piper boabe
  • 150 gr masline negre
  • 5 catei usturoi
  • 1 praz mai tinerelsi subtirel
  • 3 rosii
  • 3 linguri pasta rosii
  • 150 ml ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu rosii , praz si masline:

 Salaul se curata se spala , se portioneaza si se aseaza intr-o tava teflonata,

 Se sareaza , se pun boabele de piper[ le gasesc delicioase dupa ce se patrund de sos si sosul de ele ],

 Puneti maslinele , usturoiul curatat [  catelul taiat doar in doua], prazul taiat rondele Si  rosiile cubulete .

Pasta de rosii o amestecati  cu uleiul de masline , putina sare si 2-3 linguri de apa , sosul  format il turnati peste salau .

 Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati tava 20 min. la cuptorul incins in prealabil .

 Dupa 20 min . scoateti folia si lasati sa se rumeneasca inca 10 min .

Serviti cald c u garnitura dorita . Pentru silueta merge bine si fara .

Pofta buna la peste !!!

 

TIPS-URI

1

Atentie la curatarea salaului ,are dinti , si aripioare ce te-ar putea rani !!

2

Salaul are o carne alba , gustoasa si densa , se preteaza bine pentru pregatirea la cuptor , plachie , saramura.

3

Folositi piper boabe la fripturi , preparate , inabusite , tocanite . e delicios , gustul lui nu va fi asa de intens-suparator ca macinat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu rosii , praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Salau cu rosii , praz si masline-0
Salau cu rosii , praz si masline-1
Salau cu rosii , praz si masline-2
Salau cu rosii , praz si masline-3
Salau cu rosii , praz si masline-4
Salau cu rosii , praz si masline-5

COMENTARII (35)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

17.04.2011, 12:47

cum de am lipsit? ..................

adry88

adry88 1

06.05.2011, 15:53

babi5

babi5 1

23.08.2013, 17:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!