Salau en papillote cu harissa si legume

de mihaelar63 in Salau, 14 Dec 2020 | 2720 vizualizari

 

  Aceata tehnica de gatire  -en papillote este facila si sanataoasa. De obicei gatesc peste folosind impachetarea in hartie de copt .En papillote [ in pachet -in franceza], reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste, pui si legume, impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).



Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.



Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr salau proaspat
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lingurita cu varf condiment harissa [https://www.paradisulverde.com/blog/harissa-condimentul-in-flacari/]
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita piper cu lamie
  • 1/2 lingurita oregano uscat maruntit
  • 2 lamaii
  • 6 buchetele de broccoli
  • 2 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • patrunjel verde
  • sare

Hartie de copt pentru impachetat

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau en papillote cu harissa si legume:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde.
  3. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii.
  4. Pestele portionat se condimenteaza cu harissa, p[iper cu lamaie, oregano. sare si se amesteca cu zeama de la o lamaie si cu restul de ulei .
  5. Pregatiti trei bucati de hartie de copt .
  6. Pe fiecare hartie distribuiti in mod egal mai intai legumele si apoi salaul condimentat .
  7. Se impacheteaza totul in hartie si se rasucesc capetele dedesupt[ ca in imagine ].
  8. Pachetele cu peste se aseaza in tava si se dau la cuptor timp de 30 minute la 205grade [ coacere 3d]
  9. Salaul, gogosarul si broccoli se gatesc mai repede in 20 minute,  dar trebuie timp sa se patrunda si cartoful+ morcovul .
  10. Veti observa ca pachetelele se umfla de la umiditatea din interior . Asa ca pestele si legumele se vor gati frumos si sanatos la aburi .
  11. Puteti servi pachetele direct pe farfurie . Daca aveti musafiri , va fi o surpriza . Cand sunt desfacute te intampina olfactiv , mirosul aromat si picant .
  12. Puteti aseza continutul pachetelor pe farfurie si decora cu lamaie , patrunjel si gogosar proaspat .
  13. Asta depinde de timp si cat de foame va este :D !!!
  14.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Despre harisa : https://www.paradisulverde.com/blog/harissa-condimentul-in-flacari/

2

Atentie la folosirea harissei . Este totusi un condiment picant .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau en papillote cu harissa si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

15.12.2020, 21:22

Cristina , Pentru asta trebuie sa te urci , ca maimuta , In bananier )

Rocsi 1

17.12.2020, 21:10

Cu siguranta ai tai au fost incantati de asa preparat gustos!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:55

Cam bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste imbatat