Salau en papillote cu harissa si legume

de mihaelar63 in Salau, 14 Dec 2020 | 2789 vizualizari

 

  Aceata tehnica de gatire  -en papillote este facila si sanataoasa. De obicei gatesc peste folosind impachetarea in hartie de copt .En papillote [ in pachet -in franceza], reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste, pui si legume, impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).



Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.



Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr salau proaspat
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lingurita cu varf condiment harissa [https://www.paradisulverde.com/blog/harissa-condimentul-in-flacari/]
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita piper cu lamie
  • 1/2 lingurita oregano uscat maruntit
  • 2 lamaii
  • 6 buchetele de broccoli
  • 2 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • patrunjel verde
  • sare

Hartie de copt pentru impachetat

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau en papillote cu harissa si legume:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde.
  3. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii.
  4. Pestele portionat se condimenteaza cu harissa, p[iper cu lamaie, oregano. sare si se amesteca cu zeama de la o lamaie si cu restul de ulei .
  5. Pregatiti trei bucati de hartie de copt .
  6. Pe fiecare hartie distribuiti in mod egal mai intai legumele si apoi salaul condimentat .
  7. Se impacheteaza totul in hartie si se rasucesc capetele dedesupt[ ca in imagine ].
  8. Pachetele cu peste se aseaza in tava si se dau la cuptor timp de 30 minute la 205grade [ coacere 3d]
  9. Salaul, gogosarul si broccoli se gatesc mai repede in 20 minute,  dar trebuie timp sa se patrunda si cartoful+ morcovul .
  10. Veti observa ca pachetelele se umfla de la umiditatea din interior . Asa ca pestele si legumele se vor gati frumos si sanatos la aburi .
  11. Puteti servi pachetele direct pe farfurie . Daca aveti musafiri , va fi o surpriza . Cand sunt desfacute te intampina olfactiv , mirosul aromat si picant .
  12. Puteti aseza continutul pachetelor pe farfurie si decora cu lamaie , patrunjel si gogosar proaspat .
  13. Asta depinde de timp si cat de foame va este :D !!!
  14.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Despre harisa : https://www.paradisulverde.com/blog/harissa-condimentul-in-flacari/

2

Atentie la folosirea harissei . Este totusi un condiment picant .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau en papillote cu harissa si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

15.12.2020, 21:22

Cristina , Pentru asta trebuie sa te urci , ca maimuta , In bananier )

Rocsi 1

17.12.2020, 21:10

Cu siguranta ai tai au fost incantati de asa preparat gustos!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:55

Cam bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Macrou si salau la cuptor