Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor

de mihaelar63 in Salau, 15 Mai 2014 | 4420 vizualizari

 

Inspirata de crapul en papillote cu pin al Bucatarasei Alina ., am poftit si eu la peste bun . Am studiat problema si am fost multumita de multitudinea combinatiilor si de modul sanatos de preparare.. Dupa ce am si consumat din deliciosul preparat am concluzionat ca o sa fie modul meu preferat de pregatire al pestelui . Multumesc Alina . !!!En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).

Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.

Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 6 rondele de salau[ 600-900 gr}
  • 3 linguri otet orez
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri rondele praz
  • 100 gr cas mozzarela
  • cimbrisor lamaiat verde
  • rosii cherry
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor:

Intr-o tava yena puneti o coala mare de hartie de copt .

Asezati rondelele de salau taiate . Stropiti-le cu otet de orez si ulei de masline .

Presarati pe deasupra cimbrisor si sare

Pe fiecare rondea de peste puneti praz tanar verde , o feliuta de mozzarela si rosie cherry.

Impachetati totul cu grija .Pentru siguranta eu am fixat hartia cu 3 scobitori[ atenta sa nu o sfasii].

Dati  tava la cuptor 30 minute .

Mozzarela formeaza o crusta crocanta .

Serviti salaul cald alaturi de rosioare .

TIPS-URI

1

La terminarea procesului de coacere hartia se desface cu mare atentie [ se acumuleaza aburi fierbinti]. Aveti grija sa nu stati aplecati deasupra tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu salau