Saleuri

de Adele in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 2599 vizualizari

 

Rontaim si noi ceva ... niste saleuri cu telemea si ...

 

INGREDIENTE

  • Aluat baza :
  • 300 g faina.
  • 1 ou.
  • 100 g telemea .
  • 70 g unt.
  • 1 lingura untura.
  • 5 g sare.
  • 2 linguri apa rece.
  • 6 masline .
  • chimen.
  • parmezan ras.
  • 1 galbenus de ou.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri:

Pentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul foarte bine.

Aluatul obtinut s eimparte in 2 parti, o parte se amesteca cu masline tocate foarte marunt ,dupa care se intind eo foaie si se decupeaza cercuri se ung cu galbenus d eou si deasupra s epresara parmezan ras, se aseaza in tava si se dau la 200° pana se rumenesc (aproximativ 15 minute).

Cealalta parte din alaut se ia si se intinde o foaie subtire (patrata) se unge cu galbenus se taie in fasii , se presara chimen, o parte se aseaza in tava iar cele ramasa se rasucesc.Se dau la cuptor la 200°(10-15 minute)

Alaturi de o bere rece sunt numai bune pentru a petrece o seara minunata alaturi de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gulas de porc cu cartofi si galuste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saratele