Samosa cu pui

de xana in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2013 | 21331 vizualizari

 

Samosa provine din nordul Indiei si este raspandita prin intreaga lume. Reteta originala, daca nu gresesc, are umplutura de cartof fiert, mazare si bineinteles amestecul de condimente specific bucatariei indiene. Eu le-am facut cu ce am avut la indemana si am ajuns la concluzia ca bucatele facute in graba si cu ce avem prin frigider sunt cele mai bune :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 1 lingura cu varf faina de porumb(fina)
  • un varf de lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 60 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr carne de pui fiarta
  • 1 ceapa
  • coriandru proaspat
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de curry
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu pui:

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana cand nu se mai lipeste de degete sau de vas. Se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Intre timp se pregateste umplutura: ceapa se taie cat mai marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie fara a prinde culoare. Se adauga apoi sare, piper, ghimbir si curry si se amesteca bine. Inca pe foc, adaugam si carnea de pui taiata marunt, lasam putin sa ia gust apoi adaugam coriandru. Compozitia se transfera pe o farfurie intinsa pentru a se raci mai repede.

Din aluat intindem o foaie cat se poate de subtire din care taiem patrate si le umplem cu cate o lingura din umplutura(ca la coltunasi). Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetul pentru a nu iesi din umplutura cand le vom praji. Repetam procedeul pana terminam aluatul.

Se prajesc in ulei din abundenta si bine incins pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina poate varia, in functie de calitatea ei

2

Daca aluatul este prea lipicios se mai poate adauga faina dar nu prea multa, aluatul trebuie sa fie destul de moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

31.08.2013, 17:18

vreau si eu

xana 1

31.08.2013, 19:15

Cu placere ti-as da Bya

laura_n 1

01.09.2013, 17:37

ce bune tre sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive de peste, aperitive de mezeluri