Samosa cu pui

de xana in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2013 | 8614 vizualizari

 

Samosa provine din nordul Indiei si este raspandita prin intreaga lume. Reteta originala, daca nu gresesc, are umplutura de cartof fiert, mazare si bineinteles amestecul de condimente specific bucatariei indiene. Eu le-am facut cu ce am avut la indemana si am ajuns la concluzia ca bucatele facute in graba si cu ce avem prin frigider sunt cele mai bune :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 1 lingura cu varf faina de porumb(fina)
  • un varf de lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 60 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr carne de pui fiarta
  • 1 ceapa
  • coriandru proaspat
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de curry
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu pui:

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana cand nu se mai lipeste de degete sau de vas. Se lasa sa se odihneasca 15 minute.


Intre timp se pregateste umplutura: ceapa se taie cat mai marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie fara a prinde culoare. Se adauga apoi sare, piper, ghimbir si curry si se amesteca bine. Inca pe foc, adaugam si carnea de pui taiata marunt, lasam putin sa ia gust apoi adaugam coriandru. Compozitia se transfera pe o farfurie intinsa pentru a se raci mai repede.


Din aluat intindem o foaie cat se poate de subtire din care taiem patrate si le umplem cu cate o lingura din umplutura(ca la coltunasi). Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetul pentru a nu iesi din umplutura cand le vom praji. Repetam procedeul pana terminam aluatul.


Se prajesc in ulei din abundenta si bine incins pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina poate varia, in functie de calitatea ei

2

Daca aluatul este prea lipicios se mai poate adauga faina dar nu prea multa, aluatul trebuie sa fie destul de moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

31.08.2013, 17:18

vreau si eu

xana 1

31.08.2013, 19:15

Cu placere ti-as da Bya

laura_n 1

01.09.2013, 17:37

ce bune tre sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06