Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

de merisor in Sandvisuri, 9 Mai 2017 | 1464 vizualizari

 

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de față și au un mare efect asupra celor care le consumă.
Pot fi servite calde, cu ketchup ca la pizza, sau pot fi luate la pachet, că tare bune sunt și reci.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 250 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 650-700 g făină
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • Pentru umplut:
  • 250 g costiță afumată
  • 250 g salam de casă
  • 2 castraveciori murați
  • 4 buc gogoșari murați
  • mozzarella
  • parmezan ras
  • ketchup
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker:

Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.


Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o rețetă, pentru că nu stim dacă si nouă ne va intra fix aceeași cantitate. De aceea pornim de la mai puțin și adăugăm pe parcurs.


Sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul peste ea și le frecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, până se diluează.


Adăugăm laptele călduț și 1-2 linguri de făină, omogenizăm maiaua și o lăsăm la crescut 5-6 minute, sau după caz, până își dublează volumul.


Amestecăm ouăle cu sarea, apoi cu o parte din ulei și le punem în adâncitura din vas.


Tot acolo vom pune și maiaua crescută și începem să adunăm făina de pe margini peste ingredientele de la mijloc, amestecând intens și picurând în același timp și apa călduță și uleiul oprit.


Frământăm un aluat, nu foarte ferm ca la pâine, dar nelipicios.


Datorită ouălelor din compoziție, va fi un aluat mai elastic si mai pufos. Dar, adăugarea ouălelor este opțională, se poate și fără ele. Eu am pus pentru că am fost aprovizionată de la țară cu multe ouă proaspete.


Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în trei, sau după dimensiunea vasului în care preparăm sandwich-ul (tigaie, tavă, sandwich maker).


Întindem fiecare parte de aluat, pe masa de lucru ușor înfăinată, în câte o foaie subțire pe care o ungem cu ketchup.


Presărăm peste jumătate din foaie mozzarella, iar peste cealaltă jumătate, parmezan.


Așezăm ingredientele pentru umplutură, feliate subțire, peste jumătate de aluat și pliem peste ele cealaltă jumătate.


Apăsăm marginile aluatului și le lipim între ele, ca să nu se desfacă în timpul tratamentului termic și coacem sandwich-urile până când se rumenesc bine pe ambele parți.


Avem grijă și să înțepăm aluatul din loc în loc înainte de a-l introduce în tavă, respectiv sandwich maker sau tigaie.


Mai multe variante de astfel de sandwich-uri coapte, găsiți aici.


Băieții mei au zis , că aceste sandwich-uri cu murături și preparate din carne, au fost cele mai bune de până acum.


Mie mi-au rezultat trei sandwich-uri, unul s-a servit imediat, cald, pentru că sunt bune atât calde cât și reci.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Catalina L 1

12.05.2017, 10:34

delicioase

Ina 1

12.05.2017, 23:35

Le ador De cand mi-am luat Panini am facut fel si fel de combinatii

mihaelar63 1

16.05.2017, 02:37

Ce buune !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu Branza pufoasa cu verdeata