Saramura de crap ca-n Delta

de roxanabucataras in Crap / Caras, 24 Oct 2011 | 15570 vizualizari

 

Cea mai buna saramura de crap am mancat-o in Delta. M-am ambitionat si am incercat sa fac si eu, este preferata familiei mele! Va spun un secret: nu mi-a iesit ca cea din Delta, sssiiiiiitt, dar e tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2kg
  • sare de bucatarie
  • 3 ardei grasi de 3 culori diferite
  • 3 rosii
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 2 ardei iuti mici , unul rosu, unul verde
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • patrunjel, leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap ca-n Delta:

Eu am cumparat pestele gata curatat, doar l-am spalat foarte bine, i-am taiat capul, iar pe el l-am taiat pe jumatate - pe lung.

L-am sters foarte bine cu prosop de hartie sa nu se lipeasca sarea foarte tare de el.

Pentru ca l-am pregatit la tara la mami a mea, am incins focul in curte si l-am pus la fript pe un disc, pe pat de sare (nu foarte gros, atat cat sa acopere cat de cat discul). L-am intors de pe o parte pe alta pana s-a fript bine.

Am tocat legumele in forme diferite si mai mari, iar ardeiul iute l-am taiat pe lung. Usturoiul l-am presat. Intr-un vas am pus putin ulei, dupa ce s-a incins am adaugat toate legumele si piper, pe care le-am calit pana si-au lasat zeama. Am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat la fiert. Am tocat verdeata.

Daca fiertura de legume este gata inaintea pestelui, opresti focul si cand e aproape gata pestele o mai dai intr-un clocot pentru ca trebuie sa fie foarte fierbinte cand o adaugam peste peste.

Crapul l-am pus intr-un vas mai mare, am adaugat fiertura de legume, patrunjelul si leusteanul tocat si le-am acoperit cu un capac pentru 10 minute.

L-am servit cu mamaliguta calda. A iesit delicios!!

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap ca-n Delta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MVMih 1

28.01.2012, 12:11

Mama miiaa ce splendoare!!!
O reteta chiar muncita
Si ca este buna tare
O bagam la favorita

roxanabucataras 1

01.02.2012, 13:44

multumesc frumos
foarte buna este intr-adevar....la partea cu muncitul n-am prea simtit ca a fost intreaga familie acasa si ne-am tot invartit pe langa gratar la povesti
daia o fi iesit asa buna ca a avut poveste

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:10

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi