Saramura de crap ca-n Delta

de roxanabucataras in Crap / Caras, 24 Oct 2011 | 10673 vizualizari

 

Cea mai buna saramura de crap am mancat-o in Delta. M-am ambitionat si am incercat sa fac si eu, este preferata familiei mele! Va spun un secret: nu mi-a iesit ca cea din Delta, sssiiiiiitt, dar e tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2kg
  • sare de bucatarie
  • 3 ardei grasi de 3 culori diferite
  • 3 rosii
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 2 ardei iuti mici , unul rosu, unul verde
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • patrunjel, leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap ca-n Delta:

Eu am cumparat pestele gata curatat, doar l-am spalat foarte bine, i-am taiat capul, iar pe el l-am taiat pe jumatate - pe lung.


L-am sters foarte bine cu prosop de hartie sa nu se lipeasca sarea foarte tare de el.


Pentru ca l-am pregatit la tara la mami a mea, am incins focul in curte si l-am pus la fript pe un disc, pe pat de sare (nu foarte gros, atat cat sa acopere cat de cat discul). L-am intors de pe o parte pe alta pana s-a fript bine.


Am tocat legumele in forme diferite si mai mari, iar ardeiul iute l-am taiat pe lung. Usturoiul l-am presat. Intr-un vas am pus putin ulei, dupa ce s-a incins am adaugat toate legumele si piper, pe care le-am calit pana si-au lasat zeama. Am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat la fiert. Am tocat verdeata.


Daca fiertura de legume este gata inaintea pestelui, opresti focul si cand e aproape gata pestele o mai dai intr-un clocot pentru ca trebuie sa fie foarte fierbinte cand o adaugam peste peste.


Crapul l-am pus intr-un vas mai mare, am adaugat fiertura de legume, patrunjelul si leusteanul tocat si le-am acoperit cu un capac pentru 10 minute.


L-am servit cu mamaliguta calda. A iesit delicios!!


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap ca-n Delta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

roxanabucataras 1

19.11.2011, 16:24

asa este!!
multumesc din suflet

MVMih 1

28.01.2012, 12:11

Mama miiaa ce splendoare!!!
O reteta chiar muncita
Si ca este buna tare
O bagam la favorita

roxanabucataras 1

01.02.2012, 13:44

multumesc frumos
foarte buna este intr-adevar....la partea cu muncitul n-am prea simtit ca a fost intreaga familie acasa si ne-am tot invartit pe langa gratar la povesti
daia o fi iesit asa buna ca a avut poveste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste