Saratele

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2011 | 8211 vizualizari

 

Crocante si sarate (mai mult sau mai putin, dupa preferinta) sunt tocmai bune langa o bere, cu prietenii sau chiar ca mic dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt, moale
  • 300 g branza sarata, data pe razatoare
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • optional: 1 lingurita piper, sare
  • pentru pus deasupra: 1 ou, susan, mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Amesteca untul si branza.


Adauga faina si amesteca.


Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena.


Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte)


Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti egale. Ce nu folosesti pune in frigider.


Bate bine oul folosit pentru uns


Presara faina sub coca si deasupra ei. Intinde o foaie subtire (daca e prea groasa, saratelele sunt mai moi, nu crocante)


Pune foaia in tava, pe hartie de copt. Taie fasii sau bucati. Unge cu oul batut si presara cu susan sau mac


Coace in cuptorul preincalzit la 190 C (mediu) cam 15 minute, sau pana devin aurii


Lasa la racit pe un gratar


Repeta cu celelalte bucati de coca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

lacrimioara 1

30.01.2011, 22:48

super bune cu o bere sau mai multe

adasev12 1

31.01.2011, 08:18

eu nu vreau bere....dar vreau saratele, ca-mi plac

mamaieelena 1

31.01.2011, 19:43

bune imi plac mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saratele rotunjoare