Saratele cu branza telemea si branza de burduf

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 14502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 200 gr. branza telemea de oaie
  • 250 gr. branza de burduf
  • 400 gr. unt sau margarina (sau 200 gr.untura proaspata de porc)
  • 4 oua
  • sare, mac,susan, chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu branza telemea si branza de burduf:

Branza telemea si branza de burduf se dau pe razatoare.


Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Acelasi lucru e valabil si in cazulin care hotaram sa folosim untura proaspata de porc.


Amestecam untul (margarina) cu branza, 2 oua intregi+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile) si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile.


Lasam pentru cel putin o ora aluatul la rece.


Intindem aluatul in foaie subtire, decupam saleurile cu ajutorulunui pinten.


Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam saleurile.


Batem galbenusurile intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem saleurile cu acest amestec (cu o pensula de silicon).


Presaram mac, chimen si susan.


Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza telemea si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

babi5 1

28.12.2013, 22:16

Alexandra Elena 1

28.12.2013, 22:31

tanyapatap 1

28.12.2013, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!