Saratele cu branza telemea si branza de burduf

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 14277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 200 gr. branza telemea de oaie
  • 250 gr. branza de burduf
  • 400 gr. unt sau margarina (sau 200 gr.untura proaspata de porc)
  • 4 oua
  • sare, mac,susan, chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu branza telemea si branza de burduf:

Branza telemea si branza de burduf se dau pe razatoare.

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Acelasi lucru e valabil si in cazulin care hotaram sa folosim untura proaspata de porc.

Amestecam untul (margarina) cu branza, 2 oua intregi+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile) si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile.

Lasam pentru cel putin o ora aluatul la rece.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam saleurile cu ajutorulunui pinten.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam saleurile.

Batem galbenusurile intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem saleurile cu acest amestec (cu o pensula de silicon).

Presaram mac, chimen si susan.

Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).

 

 

  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza telemea si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu branza telemea si branza de burduf-0
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-1
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-2
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-3
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-4
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-5
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-6
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-7
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-8
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-9
Saratele cu branza telemea si branza de burduf-10

COMENTARII (27)

babi5

babi5 1

28.12.2013, 22:16

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

28.12.2013, 22:31

tanyapatap

tanyapatap 1

28.12.2013, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!