Aperitiv saratele cu chimen

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2019 | 16390 vizualizari

 

Sunt perfecte pentru mese festive, la o bere sau chiar si asa...de rontait cand vrem ceva bun  intre mese!
Sunt pe placul atat copiilor, cat si celor mari!!!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 200 g telemea de vaca
  • sare gupa gust
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • 2-3 lingurite de chimen
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu chimen:

 Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza telemea, smantana si oul (eu am mai presarat putina sare deoarece telemeaua de vaca nu este foarte sarata) si framantam din nou pana obtinem un aluat omogen. In caz ca este prea moale se mai poate adauga faina, iar in caz ca este prea tare ne ajutam de smantana.
        Invelim aluatul obtinut intr-o folie de plastic si-l dam la frigider pentru 2 ore.
        Dupa cele 2 ore, pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara de grosime 1 cm.
        Ungem toata suprafata aluatului cu ou batut si presaram chimen.
        Cu ajutorul unei role de taiat pizza taiem fasii de lungime si latime dorita, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (mi-au iesit 1 tava si jumatate de marimea cuptorului).
        Dam tava la cuptor la 200°C pentru 20 minute sau pana sunt frumos rumenite!
Foarte bune pentru rontait!!!!! :D

TIPS-URI

1

Puteti folosi branza de oi in loc de telemea.

2

Eliminati sarea daca in compozitie aveti branza foarte sarata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto