Aperitiv saratele cu chimen

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2019 | 16267 vizualizari

 

Sunt perfecte pentru mese festive, la o bere sau chiar si asa...de rontait cand vrem ceva bun  intre mese!
Sunt pe placul atat copiilor, cat si celor mari!!!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 200 g telemea de vaca
  • sare gupa gust
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • 2-3 lingurite de chimen
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu chimen:

 Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza telemea, smantana si oul (eu am mai presarat putina sare deoarece telemeaua de vaca nu este foarte sarata) si framantam din nou pana obtinem un aluat omogen. In caz ca este prea moale se mai poate adauga faina, iar in caz ca este prea tare ne ajutam de smantana.
        Invelim aluatul obtinut intr-o folie de plastic si-l dam la frigider pentru 2 ore.
        Dupa cele 2 ore, pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara de grosime 1 cm.
        Ungem toata suprafata aluatului cu ou batut si presaram chimen.
        Cu ajutorul unei role de taiat pizza taiem fasii de lungime si latime dorita, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (mi-au iesit 1 tava si jumatate de marimea cuptorului).
        Dam tava la cuptor la 200°C pentru 20 minute sau pana sunt frumos rumenite!
Foarte bune pentru rontait!!!!! :D

TIPS-URI

1

Puteti folosi branza de oi in loc de telemea.

2

Eliminati sarea daca in compozitie aveti branza foarte sarata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval