Saratele cu telemea

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2017 | 7363 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Cand vine vorba de saratele, nu dau deloc inapoi. Desi eu nu mananc branzeturi, in saratele parca nu se simte gustul si in plus, tare imi place sa rontai la ele, chiar zilnic daca s-ar putea 😀. Le prefer chiar si in locul unei prajituri cu crema sau a unei felii de tort.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr unt de 80% grasime
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 250 gr telemea
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 400-450 gr faina
  • 2 oua pentru uns
  • susan
  • mac
  • chimen
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea:

Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul.
Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus.
Adaugam praful de copt, apoi faina, treptat.
Tot punem faina si framantam cu mana, pana obinem un aluat nelipicios.

Presaram faina pe masa se lucru, rupem bucati de aluat, intindem foi potrivit de groase, apoi cu o rotita taiem saratelele sau le putem decupa cu o forma.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem spuma cele doua oua, ungem cu ajutorul unui penson, saratelele cu ou, le presaram cu susan, mac si chimen.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana devin usor aurii.

Procedam astel pana terminam tot aluatul.
Mie mi-au iesit 4 tavi mari cu saratele.
Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram fie intr-o cutie cu capac, fie intr-un bol ce il acoperim cu folie alimentara.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza